Tiesitkö? Tätä kaikkea voit harrastaa koirasi kanssa

Koira on ihana lemmikki ja sananmukaisesti ihmisen paras ystävä. Tiesitkö kuitenkin, että tämän lisäksi voit myös harrastaa koirasi kanssa kaikenlaista? Oikeastaan lemmikkien asteikolla koira on harrastusmahdollisuuksien osalta kaikkein monimuotoisin. Suurin osa ei edes tiedä, kuinka laajalla skaalalla koiran kanssa on mahdollista harrastaa.

Siksi olemmekin yhteistyössä koiraharrastajien kanssa luoneet tämän artikkelin, jossa kerromme erilaisista harrastuksista, joita koiran kanssa on mahdollista harrastaa. Saatat jopa yllättyä siitä, kuinka monimuotoinen lemmikki sinulla onkaan kotonasi ja mitä kaikkea koirasi kanssa voikaan tehdä.

Lue siis alla olevat harrastusvinkit ja poimi niistä sellainen, joka sopii parhaiten juuri sinun koirallesi ja itsellesi sopiva vaihtoehto. Ehkäpä voitte kokeilla sitä jo pian ja ehkäpä löydätte kummallekin teistä sopivan uuden suosikkiharrastuksen!

Hyviä harrastuksia koiran kanssa

  • Agility

Kaipaatteko lajia, jossa on paljon vauhtia ja mielenkiintoisia esteitä. joiden ylitsepääsemisessä voi kehittyä? Agility saattaa olla juuri se laji, jota sinä ja koirasi elämäänne tarvitsette! Agility sopii koiralle, joka rakastaa haasteita ja uuden oppimista. Lisäksi se on oiva harrastus myös sellaisella omistajalle, joka kaipaa elämäänsä hieman kunnon kohotusta. Agility ei kuitenkaan vaadi sen paremmin omistajalta kuin koiraltakaan mitään superkuntoa, vaan voitte aloittaa helpommista esteistä ja edetä pikku hiljaa vaikeampaa ja nopeampaa kohti. Agilityssä on myös mahdollista kilpailla, mikä tekee siitä entistäkin hauskempaa ja tavoitteellisempaa.

  • Jäljitys

Onko koirallasi uskomattoman hyvä hajuaisti? Entä rakastatko sinä joskus uppoutua katsomaan rikossarjoja, joissa ratkaistaan kadonneiden ihmisten myystereitä? Nyt voit yhdistää nama kaksi yhteen ja hyvin mielenkiintoiseen harrastukseen! Harva tietää, että oman koiran kanssa on mahdollista opetella jäljittämistä. On mahdollista liittyä muun muassa ryhmiin, joissa tätä opetetaan ja siten kehittyä koiransa pikku hiljaa lukuisten harjoitusten ja toistojen kautta niin hyväksi, että pian voitte olla konkreettisesti avuksi. Tiesitkö nimittäin, että juuri tällaiset harrastelijaporukat toimivat poliisin apuna silloin, kun tehtävänä on jäljittää kadonnut ihminen, eivätkä poliisin omat koirapartiot riitä etsinnän suorittamiseen? Jos sinä ja lemmikkisi kaipaatte elämäänne jännitystä, vastaus on vihdoin löytynyt!

  • Koiratanssi

Jos kaipaat vähemmän dramaattista lajia yhdessä koirasi kanssa harrastettavaksi ja sinulle on rytmi verissäsi, kannattaa ehkäpä kokeilla koiratanssia. Koiratanssi sopii tanssillisille ihmisille sekä niille koirille, jotka nauttivat uusien temppujen oppimisesta. Koiran osalta tanssin ajatus piilee siinä, että tämä oppii suorittamaan tietyt temput tietyssä kohtaa koreografian mukaisesti ja ihmisen tehtävä on puolestaan johtaa koreografiaa ja pitää esitystä kasassa. Voitte ensiksi aloittaa vaikka koiratanssin alkeistunnilta, mutta jos myöhemmin näyttää siltä, että olette kumpikin luonnonlahjakkuuksia ettetkä tarvitse enempää apua, on myös täysin mahdollista alkaa itse suunnittelemaan ja toteuttamaan omia tansseja. Tämä saattaa olla hyvä tapa saada hieman lisätienestejä, sillä koiratanssijoita kutsutaan mielellään esiintymään tapahtumiin!